Koment

Pse nuk e mbrojtën dot Teatrin?!

Po! Teatri nuk duhej shembur! Po! Teatri i “vjetër” duhej mbajtur për Muze! Po! Duhet ndërtuar një teatër i ri, i denjë për një kryeqytet europian! Po si duhej mbrojtur Teatri nga shembja, dhe mbi të gjitha kush do e mbronte atë? Cfarë do e detyronte Qeverinë të tërhiqej nga shembja? Sigurisht forca numerike popullore! Dmth…
Me shumë...

Pse Sander Lleshaj do ishte i keq edhe si mysliman

Prishja e godinës së Teatrit kombëtar e shoqëruar me aktet e dhunës mbi disa protestues ka shkaktuar debate në shoqërinë civile dhe të analistëve. Në shumë komente të analistëve dënohet mënyra se si veproi policia, madje në "gijotinë" është vendosur ministri Sandër Lleshaj, duke u akuzuar se po e kthen policinë në shërbim të PS-së, në politike.…
Me shumë...

Korrupsioni i lartë politik po kërkon që epidemia të shpërthejë

Korrupsioni i lartë politik po kërkon që epidemia të shpërthejë. Hajdutët kudo janë antinjerëzorë. Këta hajdutë në Tiranë ka tre muaj që po kërkojnë epidemi të zgjeruar në Shqipëri. Kërkojnë vdekje masive që të shpëtojnë paratë e vjedhura. Duan protesta masive pikërisht për këtë dëshirë makabër, që këto të bëhen vatra të reja e të…
Me shumë...

Pafuqia e një shteti!

Përkufizimi i shtetit përmbledh tërësinë e organeve publike (në raste te caktuara janë edhe shoqëri të cilat janë autorizuar të kryejnë funksione apo shërbime që i përkisnin dikur shtetit) të cilat janë ngarkuar me ligj për zbatimin e tij. Midis nesh ka njerëz që besojnë që shteti duhet të ketë një rol të kujdesshëm në ndërhyrjet e tij në…
Me shumë...

Koronavirusi na tregon se është koha të rimendojmë gjithçka

Mendojeni pak t`ia përmendni pak Uilliam Shekspirin një të diplomuari dhë të zbuloni se nuk ka dëgjuar kurrë për të! Nuk do t`i besonit veshëve!  Por është e zakonshme dhe e pranueshme sakaq të mos dinë se çfarë është një vertebror, apo të mos jenë në gjendje të bëjnë dallimin mes një insekti dhe merimanges. Askush nuk ndihet në siklet kur një…
Me shumë...

Rreziqet e krahasimit të Luftës së Dytë Botërore me koronavirusin

Shprehja “për herë të parë që nga Lufta e Dytë Botërore”, është përdorur shumë kohët e fundit. Politikanët, komentuesit dhe analistët i janë drejtuar rregullisht luftës, si një moment krahasimi për kohën dramatike në të cilën befas po jetojmë. Para se të sëmurej vetë nga COVID-19, Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson bëri…
Me shumë...

Shtegetari Maks Velo!

Përballë kam një pikturë të tij. Janë motivet abstrakte të njëjta me vizatimet, por që këtë herë Maks Velo nuk i ka kursyer ngjyrat. Që nga lejlaja, e verdha, jeshilja...Pikture do të thotë ngjyrë-më ka thënë dikur. Ashtu sikurse më kujtohet shumë mirë një ndër ditët kur kam qenë në shtëpinë e tij studio (sepse gjithmonë thoshte që nuk kishte…
Me shumë...

Aktet terroriste të grupit “Death Squad” dhe sa rrezikohet Shqipëria

Pikërisht kur mendohej se pandemia e COVID-19 do të pezullonte aktivitetin ekstraterritorial të inteligjencës së jashtme të Kremlinit, raportimet nga Praga-Çeki na rikujtojnë se asgjë nuk është më e rëndësishme për një regjim autoritar sesa eliminimi i çdo zëri kundër që vë në dyshim pushtetin dhe interesat e tij. Nuk mjaftojnë raportimet e…
Me shumë...
1 of 541