Biznes

Rënia e flokëve tek femrat dhe meshkujt, zbulohet kura parandaluese

Stresi, përdorimi i kimikateve, ekspozimi në rrezatimet e dëmshme, ndotja apo edhe sëmundje të caktuata, janë disa nga shkaqet kryesorë që çojnë në dobësimin dhe më pas rënien e flokut. Si për femrat ashtu edhe për meshkujt, rënia e flokëve është një shqetësim mjaft serioz, i cili vjen në rritje me kalimin e viteve. Gjithashtu, thuhet se…
Me shumë...

HUWAEI sjell pajisje dhe teknologji të sigurta

Huawei, operatori kryesor i 5G, është i përkushtuar të sigurojë pajisje të sigurta dhe të besueshme për një botë plotësisht të lidhur dhe inteligjente Huawei ka vendosur si përparësinë më të lartë sigurinë në internet dhe privatësinë e përdoruesve. Drejtuesit e nivelit të lartë të gjigantit të teknologjisë pohojnë vazhdimisht, se qendrat e…
Me shumë...

Shqipëria ndër më të varfrat e Europës në 2019, na e kalon Maqedonia

Edhe gati 3 dekada pas kalimit në ekonominë e tregut, shqiptarët, që jetojnë në një vend të bekuar nga zoti, me bukuri të shumta e pasuri natyrore, vijojnë të jenë ndër më të varfrit e Europës. Statistikat e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), të përditësuara në “Pasqyrën Ekonomike Globale tetor 2019” e të cituara nga “balkanweb.com”, tregojnë…
Me shumë...

Lajme të këqija për pensionistët, thellohet…

Pas një përmirësimi gjatë vitit 2017, deficiti i skemës së pensioneve iu kthye përkeqësimit në vitin 2018. Në kushtet kur numri i pensionistëve po rritet me shpejtësi dhe, nga ana tjetër, kontribuuesit në zonat rurale po bien, deficiti i skemës së pensioneve po thellohet. Sipas të dhënave zyrtare të ISSH, në vitin 2018, deficiti i skemës së…
Me shumë...

HUWAEI sjell miliarda dollarë në ekonomitë europiane

HUAWEI, operatori kryesor në botë i Teknologjisë dhe Informacionit e ka rritur ekonominë e Europës me 12.8 miliardë euro përmes aktivitetit të tij ekonomik në vitin 2018, duke mbështetur 169,700 vende pune direkt ose përmes zinxhirit të furnizimit, sipas një studimi të Oxford Economyics. Kontributi i drejtpërdrejtë i Huawei në PBB Evropiane…
Me shumë...

Pabarazia gjinore, Shqipëria ndër vendet me diferencë të ulët në paga

Gjatë vitit 2018, treguesi i hendekut gjinor i pagave në Shqipëri tregonte një diferencë prej 10.7%, çka nënkupton se gratë paguhen mesatarisht 10.7% më pak sesa burrat. Shqipëria renditet e shtata krahasuar me vendet anëtare të BE-së për sa i përket këtij treguesi. Megjithatë në 2014-n, viti më i hershëm që INSTAT ka publikuar të dhëna…
Me shumë...

7 fakte që shpjegojnë “Skandalin e Unazës së Re”

Një vit pas asaj çka u cilësua si “Skandali i Unazës së Tiranës”, opinioni publik është njohur përciptazi e kryesisht përmes akuzave politike, ndërsa ka munguar argumentimi ligjor, i bazuar në dokumentet zyrtare. Derisa Prokuroria të përmbyllë hetimet dhe zbardhë të vërtetën, disa fakte janë tanimë krejtësisht të qarta për këdo që dëshiron t’u…
Me shumë...

Çdo shqiptar ka 3200 euro borxh/ Sa arrin borxhi i Shqipërisë në total

Shqiptarët kanë 9.15 miliardë euro borxh, rriten pagesat për shërbimin e borxhit. Qeveria zgjat afatin e borxhit për t’ia kaluar pagesat qeverisë tjetër. Ulen interesat, por rriten shpenzimet për shërbimin e borxhit, për shkak të obligacionit 500 milionë euro Kuvendi është në diskutim të buxhetit faktik për vitin 2018. Të dhënat e…
Me shumë...

Financat e shtetit në vështirësi, 100 milionë euro më pak

Qeveria ka shkurtuar me rreth 100 milionë euro planin e të ardhurave në buxhet duke konfirmuar situatën e vështirë që po kalojnë financat e shtetit. Në ligjin e buxhetit të miratuar nga Parlamenti, për vitin 2019 plani i të ardhurave ishte programuar 486 miliardë lekë. Por sipas Ministrisë së Financave, deri në fund të vitit, të ardhurat totale…
Me shumë...
1 of 693