Lidhje te rendesishme Rrjetet tona shoqërore Shqip merr pjesë në programe të ndryshme marketingu ku mund të përfitojë komisione për produktet e zgjedhura në artikujt e publikuar.

Ndryshe

​10 profesione për njerëzit që i duan numrat

?10 profesione për njerëzit që i duan numrat

Njerëzit janë të pasionuar pas gjërave të ndryshme. Në shumicën e rasteve, ato tentojnë t’i lidhin me profesionet që zgjedhin që t’i ushtrojnë gjatë jetës. Kështu që, nëse jeni persona të numrave, këto janë disa nga zgjedhjet që mund t’i bëni në karrierë.

Llogaritar/e

Kontabilistët shqyrtojnë, analizojnë dhe interpretojnë të dhënat e kontabilitetit për të përgatitur pasqyrat financiare, për të dhënë këshilla, ose për të audituar dhe vlerësuar deklaratat e përgatitura nga të tjerët.

Kimist/e

Kimistët kryejnë analiza ose eksperimente kimike cilësore dhe sasiore në laboratorë për kontrollin e cilësisë dhe procesit ose për të zhvilluar produkte ose njohuri të reja.

Inxhinier Mekanik/ Inxhiniere Mekanike

Inxhinierët mekanikë kryejnë detyra inxhinierike në planifikimin dhe modelimin e mjeteve, motorëve, makinave dhe pajisjeve të tjera që funksionojnë mekanikisht. Ata mbikëqyrin instalimin, funksionimin, mirëmbajtjen dhe riparimin e pajisjeve të tilla si ngrohja e centralizuar, gazi, uji dhe sistemet e avullit.

Inxhinier civil/ Inxhiniere civile

Inxhinierët civilë kryejnë detyra inxhinierike në planifikimin, projektimin dhe mbikëqyrjen e ndërtimit dhe mirëmbajtjes së strukturave të ndërtesave dhe pajisjeve, të tilla si rrugët, hekurudhat, aeroportet, urat, portet, kanalet, digat, projektet e ujitjes, tubacionet, termocentralet dhe ujin dhe sistemet e kanalizimeve.

Ekonomist/e

Ekonomistët kryejnë kërkime, përgatisin raporte, ose formulojnë plane për të adresuar problemet ekonomike në lidhje me prodhimin dhe shpërndarjen e mallrave dhe shërbimeve ose politikën monetare dhe fiskale. Ata mund të mbledhin dhe përpunojnë të dhëna ekonomike dhe statistikore duke përdorur teknikat e marrjes së mostrave dhe metodat ekonometrike.

Astronom/e

Astronomët vëzhgojnë, hulumtojnë dhe interpretojnë fenomenet astronomike për të rritur njohuritë themelore ose për të zbatuar informacione të tilla për problemet praktike.

Ekspert e sigurimeve/ Eksperte e sigurimeve

Këta analizojnë të dhënat statistikore të tilla si vdekshmëria, aksidentet, sëmundjet, aftësitë e kufizuara dhe nivelet e daljes në pension, duke ndërtuar kështu tabela të probabilitetit, për të parashikuar rrezikun dhe përgjegjësinë për pagesat e përfitimeve të ardhshme. Ata mund të përcaktojnë normat e kërkuara të sigurimit dhe rezervat e parave të nevojshme për të siguruar pagesën e përfitimeve në të ardhmen.

Fizikant/e

Fizikanët kryejnë kërkime mbi fenomenet fizike, zhvillojnë teori në bazë të vëzhgimit dhe eksperimenteve dhe krijojnë metoda për të zbatuar ligjet dhe teoritë fizike.

Matematicient/e

Matematicientë kryejnë kërkime në matematikën themelore ose në zbatimin e teknikave matematikore në shkencë, menaxhim dhe fusha të tjera. Ata gjithashtu zgjidhin probleme në fusha të ndryshme duke përdorur metoda matematikore.

Auditues/e

Audituesit ekzaminojnë dhe përgatisin regjistra financiarë ndërsa kontrollojnë saktësinë e tyre, pastaj u shpjegojnë gjetjet e tyre aktorëve kryesorë. Auditorët e brendshëm kontrollojnë për keqmenaxhim të fondeve të një organizate dhe identifikojnë mënyra për të përmirësuar proceset për eliminimin e problemeve dhe mashtrimeve. Audituesit e jashtëm janë të punësuar nga një organizatë e jashtme për të kryer të njëjtat detyra, ndërsa auditorët e teknologjisë së informacionit rishikojnë kontrollet për sistemet kompjuterike të organizatave të tyre.

Denonco

Keni informacion në interes të publikut? Dërgojeni në Shqip duke klikuar këtu.

Poll

Zgjedhje 2021

Ndiqni të gjitha lajmet e fundit
në rrjetet tona shoqërore