Carmine Abate, shkrimtari kalabrez ka triumfuar në edicionin e 50-të të çmimit “Campiello”. Romani i tij “La collina del vento”(Kodra e erës), botuar nga “Mondadori” ka marrë 98 vota duke e renditur të parin mes pesë finalistëve. Ka qenë ky rasti që Abate të fliste sërish për rrënjët e tij, për…
Me shumë...

Poezitë e Arian Lekës botohen gjermanisht

Arian Leka prezantohet tashmë edhe te lexuesi austriak përmes një libri dygjuhësh, shqip dhe gjermanisht, nën titullin "Ein Buch Ein Meer"(Një libër, një det). Përkthimi nga origjinali është kryer nga Lindita Arapi dhe Loreta Schilock.…

Librat e rinj, Edi Hila, “Vilson Kilica”

Edi Hila “Vilson Kilica”  Botoi: “Studio Kilica” Çmimi: 4000 lekë Një piktor në moshën e tretë, Vilson Kilica njihet tashmë si artist i një sërë veprash të rëndësishme në vendin tonë. Ky katalog, i kuruar nga Edi Hila, përveç…