Kontroll në shtëpitë e luftëtarëve të Kumanovës

Kosovë Policia e Kosovës njofton se ka përfunduar aksioni në shkallë vendi, në lidhje me ngjarjet e Kumanovës, ku janë ushtruar kontrolle të shumta në shtëpitë e personave që mendohet se kanë marrë pjesë në përleshjen me policinë. Kontrollet u realizuan në gjashtë rajone të Kosovës, si në Prishtinë, Gjilan, Pejë, Gjakovë, Ferizaj dhe Prizren.…
Me shumë...

Ambasada ruse: U shtrembërua biseda, nuk u fol për Kosovën

Reagon selia diplomatike për takimin në Ministrinë e Jashtme Ambasada ruse, në një reagim të sajin, thekson se në këtë takim që u zhvillua mes ambasadorit rus dhe drejtorit të Drejtorisë së Përgjithshme të Marrëdhënieve Dypalëshe të MPJ-së së Shqipërisë, Sokol Gjoka, nuk është biseduar aspak për qëndrimet e Rusisë dhe Shqipërisë ndaj çështjes…
Me shumë...

Rama: Ideja ime për bashkimin e Kosovës, u nxor jashtë kontekstit

Intervista për "Al Jazeera" “Europa të ndalojë strategjitë nacionaliste” Kryeministri Edi Rama në një intervistë dhënë për televizionin "Al Jazeera Balkans" shprehet se idetë e tij për mënyrën e bashkimit me Kosovën kanë dalë nga konteksti. Sa i përket marrëdhënieve me Serbinë, për Ramën asnjëherë nuk kanë qenë më të mira seç janë aktualisht.…
Me shumë...

Maqedonia më e brishtë ndaj fanatizmit fetar

Mustafa Nano/ Një rrëfim për konceptet e Volterit mbi tolerancën dhe fanatizmin fetar dhe atë çfarë ndodh sot me fenë në hapësirat shqiptare Kosovë apo Maqedoni Ka treva ku fanatizmi fetar depërton më kollaj, si p.sh në Maqedoni, e ka treva ku ky fanatizëm gjen më shumë vështirësi për të depërtuar, si fjala vjen në Shqipërinë e Jugut. Alda…
Me shumë...

Karl Jenkins, një kompozim për Kosovën

"Njeriu me armë: Meshë për paqen", vepra që kompozitori i njohur britanik u kushtoi viktimave të luftës në Kosovë, sot ngjitet në skenën e Teatrit të Operës dhe Baletit Karl Jenkins do të kalonte kohë mbi partitura për të ngjizur në to përmes notash luftën. Për një burrë të rritur në Uells, lufta ishte një tablo, të cilën e kishte parë vetëm në…
Me shumë...