Kontradiktat me shifrat e punësimit

Vëzhgim  Në fund të vitit 2011, papunësia zyrtare në Shqipëri ishte sipas INSTAT, 13.29%. Ky tregues e nxjerr Shqipërinë si një vend me papunësi gati të përafërt me ekonomitë e BE-së, por krahasimi…

Tatimet të formatohen sipas stadit ekonomik

Analizë Eduart Gjokutaj - Administratat tatimore qartësojnë politikën fiskale. Në të vërtetë, administratat tatimore dhe çështja e përmbushjes vullnetare të detyrimeve sipas ligjit janë përcaktuese…

Shteti humb miliarda nga tatim-fitimi

Parapagimi një herë në 3 muaj, ekspertët në dilemë, biznesi totalisht kundër ARD KOLA - Drafti i fundit mbi ndryshimin e skemës së parapagimit të tatim-fitimit, ka ndezur sërish debatin mes qeverisë…

Ngrin linja 400 kv me Kosovën

As gjermanët e KfW dhe as qeveria nuk marrin përsipër zgjidhjen ARD KOLA - Linjat e tensionit të lartë që duhet të ndërtoheshin mes Shqipërisë dhe Kosovës, me kapacitet 400 kilovolt dhe vlerë…

Anëtarët e bordeve, Kryeministria sqaron kufizimin

Një ditë më parë, në gazetën “Shqip” u publikua vendimi i Kryeministrit Sali Berisha për kufizimin e numrit të anëtarëve në bordet drejtuese dhe këshillat mbikëqyrës te ndërmarrjet shtetërore. Deri më…

234 firma Evazion fiskal te transporti dhe ndërtimi

Tatimpagues me aktivitet në fushën e ndërtimit, nënkontraktor në këtë fushë, shoqëri transporti udhëtarësh, brenda dhe jashtë vendit, persona fizikë që ushtrojnë profesionin e taksistit në vetura dhe…

Kufizohet numri i anëtarëve në borde

Berisha lë me gisht në gojë zyrtarët Kryeministri merr vendimin për të mos i paguar kush është anëtar në më shumë se dy borde ARD KOLA - Zyrtarët e lartë të shtetit, madje edhe shefa…

Fullani: Ulja e borxhit, pasoja për ekonominë

Guvernatori  Për guvernatorin e Bankës së Shqipërisë, ulja e borxhit publik në raport me Prodhimin e Brendshëm Bruto nuk është një mision i lehtë për qeverinë. Ndërmarrja e një aksioni të tillë, si…

Rikthehet debati, biznesi pro dhe kundër ligjit

Akcizat Rikthehet sot në Kuvend debati final mbi projektligjin “Për akcizat”. I pezulluar prej më shumë se një jave, projekti i Financave që ndryshon krejtësisht procedurat e administrimit të…