Kreditë e këqija ulin fitimet e bankave

Fitimet e sistemit ranë nga 17.6 milionë euro që ishin në shkurt, në 13.9 milionë euro në mars Fitimet e sistemit bankar shqiptar u ulën ndjeshëm gjatë muajit mars në krahasim me shkurtin, si pasojë…

A duhet Europa të prodhojë më shumë euro?

Kriza në origjinë Një debat bazuar mbi teorinë bazë të ekonomiksit po zhvillohet këto ditë mes gazetave dhe analistëve më të rëndësishëm të botës. Një pjesë e analistëve besojnë se deflacioni, që…

Inflacioni vijon nën objektivin minimal të BSH

Në prill çmimet u rritën me 1.6 për qind në terma vjetor Indeksi i Çmimeve të Konsumit shënoi një rritje prej vetëm 1.6 për qind në prill në krahasim me prillin 2010, duke vijuar të jetë nën…

Thahen kreditë për prona të patundshme

Familjet shlyejnë kreditë e vjetra, klientët e rinj janë të paktë për t’i zëvendësuar Gjergj Erebara - Sasia e përgjithshme e kredive për prona të patundshme që bankat në Shqipëri kanë dhënë, ra me…

Miço: Të papunë, mos prisni nga shteti

Shërbimi Kombëtar i Punësimit: Të rinjtë preferojnë “Facebook”, se sa të kërkojnë punë ARD KOLA - Strukturat kompetente të shtetit që mbulojnë politikën e punësimit ngrenë duart lart dhe pranojnë…

Kontradiktat me shifrat e punësimit

Vëzhgim  Në fund të vitit 2011, papunësia zyrtare në Shqipëri ishte sipas INSTAT, 13.29%. Ky tregues e nxjerr Shqipërinë si një vend me papunësi gati të përafërt me ekonomitë e BE-së, por krahasimi…

Tatimet të formatohen sipas stadit ekonomik

Analizë Eduart Gjokutaj - Administratat tatimore qartësojnë politikën fiskale. Në të vërtetë, administratat tatimore dhe çështja e përmbushjes vullnetare të detyrimeve sipas ligjit janë përcaktuese…

Shteti humb miliarda nga tatim-fitimi

Parapagimi një herë në 3 muaj, ekspertët në dilemë, biznesi totalisht kundër ARD KOLA - Drafti i fundit mbi ndryshimin e skemës së parapagimit të tatim-fitimit, ka ndezur sërish debatin mes qeverisë…

Ngrin linja 400 kv me Kosovën

As gjermanët e KfW dhe as qeveria nuk marrin përsipër zgjidhjen ARD KOLA - Linjat e tensionit të lartë që duhet të ndërtoheshin mes Shqipërisë dhe Kosovës, me kapacitet 400 kilovolt dhe vlerë…

Anëtarët e bordeve, Kryeministria sqaron kufizimin

Një ditë më parë, në gazetën “Shqip” u publikua vendimi i Kryeministrit Sali Berisha për kufizimin e numrit të anëtarëve në bordet drejtuese dhe këshillat mbikëqyrës te ndërmarrjet shtetërore. Deri më…

234 firma Evazion fiskal te transporti dhe ndërtimi

Tatimpagues me aktivitet në fushën e ndërtimit, nënkontraktor në këtë fushë, shoqëri transporti udhëtarësh, brenda dhe jashtë vendit, persona fizikë që ushtrojnë profesionin e taksistit në vetura dhe…

Kufizohet numri i anëtarëve në borde

Berisha lë me gisht në gojë zyrtarët Kryeministri merr vendimin për të mos i paguar kush është anëtar në më shumë se dy borde ARD KOLA - Zyrtarët e lartë të shtetit, madje edhe shefa…