Qeveria kryen shkurtim shpenzimesh pa ligj

Disa institucione raportojnë kufizimin e buxhetit, por qeveria nuk ka miratuar asnjë ligj konkret Gjergj Erebara Disa institucione buxhetore kanë raportuar për tremujorin e parë se kanë punuar…

Taksat shtesë mbi makinat rrisin të ardhurat

Buxheti Reforma fiskale e ndërmarrë nga qeveria në të ashtuquajturën “taksë të ndotjes”, për makinat e përdorura ka sjellë një rritje të konsiderueshme të të ardhurave të buxhetit nga kjo taksë…

BSH ndërhyn në treg për ruajtjen e euros

Kursi  Banka e Shqipërisë ka ndërhyrë në treg dy herë gjatë një jave duke blerë euro në këmbim të lekut, një masë kjo që duket se dëshiron të shmangë forcimin e shpejtë të monedhës shqiptare. Lajmi…

Shtohen mashtrimet me kartat bankare

Tendenca në rritje, 5%. Ekspertët: Njohin sistemin, por bankat ofrojnë siguri Janë të mirëgrupuar, të mirëfinancuar dhe shumë të zgjuar. Detyrat i kanë të ndara, në vjedhjen e informacionit, shitjen…

Bankomatet, miliona transaksione me kartat

BSH: 93.5% janë tërheqje kesh nga ATM-të dhe 6.5% pagesa Detyrimi ligjor për t’i tërhequr pagat me bankë dhe futja në sistem e një sërë shërbimesh elektronike ka shtuar përdorimin e bankomateve dhe…

Tatimet, kontroll dhomave me qira për pushuesit

Aksion në çdo hotel në prag sezoni turistik ARD KOLA Të parët ishin ndërtuesit, më pas sektori i transporteve, dhe të tretët noterët. Administrata tatimore ka ndryshuar model kontrolli, duke pasur…

Në Shkodër peshku kapet me korrent

“Fiks Fare” Peshkatarët injorojnë urdhrat edhe në kohë shumimi Peshkimi i paligjshëm rrezikon ripërtëritjen e peshkut në Liqenin e Shkodrës dhe në lumin Buna, megjithëse janë shpallur zona të…

INSTAT: Ulet konsumi, zbutet deficiti tregtar

Prilli Eksportet rriten vetëm me 7.9% INSTAT-i raportoi dje të dhënat e tregtisë me jashtë për muajin prill, në raport edhe me periudhat e tjera. Duket qartë se shqiptarët po kursejnë gjithnjë e më…

Buxheti s’ka para, administrata në “dietë”

Mungesa e të ardhurave po vështirëson punën e përditshme në zyrat e shtetit ARD KOLA Me të ardhura, jo më të larta se 3 për qind në raport me vitin 2011, por shumë larg planit të Ministrisë së…

Linja me Kosovën, peng i negociatave

Banka KfW dhe qeveria nuk gjejnë ende fituesin  Projekti i shumëpërfolur 400 kilovolt Shqipëri-Kosovë, i financuar nga banka gjermane, KfW, me vlerë rreth 75 milionë euro (për të dyja shtetet),…

Importuesit bllokojnë llogaritë e KESH-it

Korporata nuk shlyen detyrimet ndaj “grosistëve”, ndërhyn përmbarimi privat ARD KOLA KESH ndodhet vërtet në një situatë të vështirë. Përveç mungesës së fondeve për blerjen e energjisë, korporata…

Skandali i Turizmit, në rrjetet ndërkombëtare

Reklamat  KLSH: U shpenzuan pa asnjë kriter 62 milionë lekë te CNN dhe “Euronews” ARD KOLA Hetimet e fundit të Kontrollit të Lartë të Shtetit kanë nxjerrë në pah abuzimet e Ministrisë së…