Dilemat e degës së gazsjellësit në Shqipëri

Aksionerët e TAP janë dakord, nëse gjendet blerësi afatgjatë jo vetëm për tregun tonë  Projekti i gazsjellësit TAP po ecën në tërësi pozitivisht, duke parë aspektin se tubacioni do të kalojë edhe në…

Bashkia, pronare e 6 mijë aseteve

Tirana Bashkëpunimi me investitorët e huaj për gjallërimin e 6 mijë aseteve, pronare e të cilave është Bashkia e Tiranës, është një nga qëllimet parësore të politikave të këtij institucioni. Të…

INSTAT: Sezoni “zbut” çmimet

Inflacioni  Produktet bujqësore të sezonit kanë zbutur tendencën e rritjes së çmimeve, duke reflektuar një inflacion më të maturuar, por në rritje në raport me muajin prill. INSTAT publikoi dje…

Dy modelet e pensioneve te privati

Tri kolonat Kolona e parë, të ketë një sistem bazë shtetëror të detyrueshëm i cili të mbulojë 35-40 për qind të pensionit, kolona e dytë, sistemi privat i detyruar, ku një pjesë e kontributit (20-25…

BB jepen 50 milionë USD për të luftuar varfërinë

Kredia  Qeveria e Shqipërisë dhe Banka Botërore firmosën dje marrëveshjen për kredinë e Projektit të Modernizimit të Asistencës Sociale në Shqipëri, në shumën 38 milionë euro (50 milionë dollarë).…

Miratohet vendimi që shet detin

Në kulmin e fushatës për zgjedhjen e presidentit të ri, qeveria ka miratuar dje një nga vendimet më të rëndësishme edhe më të debatuara në opinionin publik. Në mbledhjen e djeshme, qeveria ka miratuar…

BB: Borxhi, Shqipëria të vendosë shpejt

Ekspertët e bankës: Nuk ka alternativë tjetër përveç uljes. E dhimbshme, por e nevojshme ARD KOLA Boll më. Shqipëria nuk ka kohë të mendojë se çfarë duhet të bëjë, por të vendosë të ulë…

Spanja dorëzohet: nuk na japin më kredi

Spanja deklaroi sot se po humbet aksesin që nga në tregun e kreditit dhe i bëri thirrje partnerëve europianë të ndihmojnë për të shpëtuar bankat e veta, një sinjal alarmi ky që pritet të…

Greqia shton pasiguritë për vendet e Ballkanit

Raporti  Gjashtë vende në Europën Juglindore, Mal i Zi, Maqedoni, Kosova, Shqipëria, Serbia dhe Bosnjë-Hercegovina, po përballen me një ngadalësim të konsiderueshëm të rritjes ekonomike si pasojë e…

BB: Rritje ekonomike minimale për Ballkanin

Vlerësimi i Bankës Botërore për vitin 2012 është shumë negativ. Gjashtë vende në Evropën Juglindore (EJL6)  po përballen me një ngadalësim të konsiderueshëm të rritjes ekonomike si pasojë e…

Mësyjnë arabët, duan tregun shqiptar

Investimet  Banka Islamike vjen me 100 biznese, shans për firmat tona në disa sektorë ARD KOLA Kanë para dhe janë të gatshëm të investojnë kudo, sidomos në ato vende, që i konsiderojnë…

Nafta, bie në bursë, por jo në tregun tonë

Kontradiktat Çmimi i naftës në tregjet botërore ka shënuar vlerën më të ulët të tetë muajve të fundit duke zbritur ne 96 dollarë për fuçi. Krahasuar me fillimin e prillit, çmimi i naftës ka rënë me…

Industria vuan mungesën e parasë, apel për ndihmë

Situata  Konfindustria, mbështetur në të dhënat e ardhura në mënyrë të vazhdueshme pranë saj nga industritë kryesore të vendit, shpreh shqetësimin për mungesën e ndjeshme të likuiditetit në treg në…

Zona D, rinis puna në minierë

Bulqizë Më në fund pas gati një viti, ka rinisur puna në galeritë e Zonës D të minierës. Puna në këto galeri është ndërprerë që nga korriku i vitit të kaluar kur 80 minatorët që punonin në të, iu…