Shërbimi 3G, drejt liberalizimit final

AKEP hap rrugën për dy licencat e fundit. Në korrik vendimi për çmimin ARD KOLA Pas një pritjeje të gjatë, Autoriteti i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (AKEP) synon të shpallë procedurën e…

Shqiptarët do të paguajnë sërish për rrugën

Durrës-Kukës, Olldashi: 5 euro taksë për tunelin. Shpenzuam 800 milionë euro për ndërtimin ARD KOLA Për tre vjet ndërtim, rruga 60 km e gjatë, Rrëshen-Kalimash, pjesë e Durrës-Kukës, që lidh…

Përçahen bashkitë, Basha merr shoqatën

Kreu i Tiranës, apel socialistëve: Hajde të bashkëpunojmë Ashtu sikurse pritej, kryetari i Bashkisë së Tiranës u zgjodh dje si kryetar i Shoqatës së Bashkive në rang vendi, ndërsa krerët e njësive të…

Korça, agoni në sektorin e ndërtimit

Bllokimi  Një nga qytetet me më shumë popullsi të pastrehe si Korça, për këtë vit është thuajse e bllokuar në sektorin e ndërtimit. Prej më shumë se tre muaj, për sipërmarrësit e sektorit privat të…

Diskriminohen se e kanë kryetarin e majtë

Njësitë vendore  Edhe pse qeverisin mbi popullsi më të madhe se demokratët, marrin 9.7% më pak nga buxheti Ka një parim në ndarjen e fondeve përmes skemës së granteve të pakushtëzuara nga buxheti i…

Buxhuku: Kontrata me bankat, titull ekzekutiv

Duke marrë shkak nga të dhënat shqetësuese për tejkalimin e pragut 20% të masës së “kredive të këqija” kundrejt portofolit të përgjithshëm të raportuara në 5 mujorin e parë të 2012-s, Konfindustria…

Miliardat e Greqisë, drejt bankave tona

Shanset  Tërhiqen 7 miliardë euro nga bankat greke. Te ne u transferuan mbi 700 milionë euro Është një shans që nuk duhet humbur. Kësaj here, vjen nga vendi fqinj, Greqia, e cila po vuan pasojat e…

Shpohet tuneli i Krrabës, sot ceremonia

Vepra me vlerë 280 milionë euro do të përfundojë pas vitit 2013. Dy tunelet e rrugës Tiranë-Elbasan janë hapur dhe grupet e punës që kanë shpuar në dy drejtimet janë takuar, bën të ditur Ministria e…

FMN, leksion Tatimeve: Hiqni dorë nga gjobat

Rekomandimi: Luftoni fenomenin, jo individin Administrata tatimore ka të punësuar rreth 1600 punonjës, ku 600 janë inspektorë terreni, kurse biznese janë të paktën 90 mijë aktive, në të gjithë…

Kriza e kredive, PS kryqëzon Fullanin

1 miliard USD të rrezikuara, PS: Bllokim ekzekutimit të kolateraleve. Panik nga Greqia ARD KOLA Paniku në Greqi për falimentimin e bankave, tërheqja e depozitave dhe situata alarmante e kredive me…