KLSH heton ish-drejtorin e Aviacionit Civil

“Abuzoi me fondet publike dhe favorizoi dy kompani ajrore për pagesën e taksave”  Vlera totale e shkeljeve, me pasojë negative, llogaritet në vlerën e rreth 2 milionë eurove Për rreth një muaj,…

“Standard & Poor’s” zbeh rritjen ekonomike

Agjencia ndërkombëtare vlerëson rritje 1.5%, por mbetemi stabël  Një prej vlerësuesve më të mëdhenj në botë, “Standard % Poor’s”, ka zbehur optimizmin e qeverisë për një rritje ekonomike prej rreth 4…

Fatura e pensioneve rritet frikshëm

Më shumë përfitues se kontribuues. Berisha: Rritje tjetër më 15 korrik, pavarësisht krizës ARD KOLA Fatura për mbulimin e skemës së pensioneve vjen në rritje çdo vit, aq sa Ministria e Financave…

Shefat e BERZH-it zbarkojnë në Tiranë

Axhenda Një delegacion nga Bordi i Drejtorëve të BERZH-it, të cilët përfaqësojnë aksionerët e Bankës, do të vizitojnë Shqipërinë dhe Malin e Zi gjatë periudhës 17-22 qershor 2012. Vizita është…

Çmimi, Kryeministri shuan shpresat e CEZ-it

Dritat  Në një formë apo mënyrë tjetër, indirekt, Kryeministri i vendit deklaroi se nuk do të ketë rritje të çmimit të energjisë elektrike, madje do të punohet për ta ulur më shumë atë. Deklarata e…

Euro vijon rënien, forcohet leku

Kursi i këmbimit, monedha kombëtare fiton terren edhe ndaj dollarit  Ka nisur sezoni i verës dhe bashkë me të, edhe “tradita” e zbutjes së monedhës euro ndaj lekut, si efekt që vjen nga emigrantët,…

Etiketa te mallrat për kursimin e energjisë

Ligji  Komisioni i Veprimtarisë Prodhuese diskutoi dhe miratoi dje në parim të hënën projektligjin "Për informacionin e konsumit të energjisë dhe burimeve të tjera të produkteve me ndikim në…

Bode, llogari ministrave për shkurtimet në buxhet

Koha nuk pret më dhe Ministrisë së Financave i duhet që këtë javë të dorëzojë para Kryeministrit Berisha draftin me rishikimet në ligjin e buxhetit për 2012-n. Ashtu, sikurse është paralajmëruar nga…

Agoni te biznesi, bien me 17% fitimet

Nuk ka shitje dhe qarkullim. Të gjithë sektorët deklarojnë rënie I vetmi sektor që ka pësuar rritje në këtë periudhë është ai i tregtisë me 8.5% më shumë se 2011-a ARD KOLA Nuk ka kohë për stimuj…

Nis beteja për tokat e gazsjellësit

Kompensimet  Aksionerët e TAP identifikojnë 7 mijë pronarë. Gjurmët e projektit dhe përfitimet ARD KOLA Do të punësohen rreth 200 punëtorë e specialistë, do të ndërtohen rreth 40 km rrugë të reja…

Negociata për aeroportin e Sarandës

Zhvillime pozitive mes qeverisë shqiptare dhe koncesionarit gjerman ARD KOLA Bisedimet kanë nisur zyrtarisht në muajin nëntor të vitit 2010, por pa rezultat konkret, duke u mjaftuar vetëm me…

Rritet me debate paga minimale

Qeveria e donte 23 mijë lekë, por vendosi 21 mijë, pas presionit të biznesit Duke nisur nga data 1 korrik, paga minimale në shkallë vendi do të jetë 21 mijë lekë, nga 20 mijë që është aktualisht, me…

Kriza “godet” Boden dhe Fullanin

Pranojnë disfatën dhe kujtohen për modelin e ri ekonomik. Angjeli: U paralajmëruan ARD KOLA Të dy, në krah të njëri-tjetrit, që nga prej vitit 2005, guvernatori i Bankës së Shqipërisë, Ardian…