Industria vuan mungesën e parasë, apel për ndihmë

Situata  Konfindustria, mbështetur në të dhënat e ardhura në mënyrë të vazhdueshme pranë saj nga industritë kryesore të vendit, shpreh shqetësimin për mungesën e ndjeshme të likuiditetit në treg në…

Zona D, rinis puna në minierë

Bulqizë Më në fund pas gati një viti, ka rinisur puna në galeritë e Zonës D të minierës. Puna në këto galeri është ndërprerë që nga korriku i vitit të kaluar kur 80 minatorët që punonin në të, iu…

Borxhet e CEZ arrijnë 500 milionë USD

Kompania kontrakton 7 firma për mbledhjen e detyrimeve të prapambetura. Prej më shumë se një viti, kompania CEZ ankohet se i kanë shumë borxhe dhe për rrjedhojë nuk është në gjendje të investojë. Për…

Kriza shton papunësinë, rritet 13.32%

3-mujori Shifrat e INSTAT-it dështojnë politikat e punësimit. Privati, pasiv  Në katër muajt e parë të vitit, Qendra e Regjistrimit të Bizneseve raportoi pak kohë më parë se, niveli i subjekteve të…

Hipoteka verifikon pronat në Ksamil

Regjistrimi  Në Shqipëri, prej disa muajsh po ndërtohet sistemi i ri i regjistrimit të pasurive të paluajtshme bazuar në Ligjin Nr. 33/2012, i datës 21. 03. 2012 “Për regjistrimin e pasurive të…

Dorëzohet Bode: Ekonomia, në rënie

Kreu i Financave hap zyrtarisht procedurat për shkurtimin e buxhetit Ndryshe nga nota rozë e Kryeministrit, kreu i Financave foli dje hapur se vendi është dorëzuar para presionit të krizës globale…

Taksat, Kryeministri shpërfill biznesin

Miraton pagesën e tatim-fitimit, një herë në 3 muaj. Jaka: Skemë falimentuese ARD KOLA Kreu i qeverisë foli dje për lehtësi fiskale ndaj biznesit, si mundësi e mirë për të përballuar krizën, madje…

Doganat, marrëveshje me JTI për evazionin

Duhani  Administrata doganore e shikon të pamundur luftën ndaj kontrabandës pa ndihmën dhe bashkëpunimin e vet firmave të prekura nga ky fenomen. Për këtë arsyeje, Drejtoria e Përgjithshme e…

Fullani: Vendi po përjeton pasiguri

Biznesi nuk po investon, ndërsa konsumi bie ndjeshëm Guvernatorit të Bankës së Shqipërisë, Ardian Fullani, i ka mbetur në dorë një mision i vështirë. Atë që nuk bën qeveria me transparencën, po…