Lutaj: Klosi, nderi i Mallakastrës

Deputeti i Partisë Socialiste për Qarkun e Fierit, i cili mbulon zonën e Mallakastrës, Piro Lutaj, ka bërë thirrje që publicisti Ardian Klosi, të shpallet pas vdekjes si “Nderi i Krahinës së Mallakastrës. Deputeti socialist ka nisur…

“Mos ndërtoni motele në kalanë e Lezhës”

Gjatë vizitës në kala, specialistë të monumenteve, intelektualë, njerëz të mediave, kanë kërkuar të tërheqin vëmendjen për dëmtimin e vazhdueshëm të këtij monumenti dhe u kanë thënë stop ndërtimeve të moteleve Përfaqësues të Forumit…

Shtëpia e Zekajve, drejt shkatërrimit

Është Monument i kategorisë I Pasi kanë dhënë sinjale sensibilizuese dhe kanë kërkuar angazhimin e institucioneve përgjegjëse, teksa zbrisnin nga kalaja e Lezhës, specialistët janë ndalur edhe në shtëpinë e Zekajve. Është monument i…

Kur debatohet për Kadarenë

Kadri Ujkaj, kritik letrar  “Kritika akademike del mbi komentet e rastit: Një libër e lexon dhe pas shumë vitesh punon mbi të, i kthehet prapë e shqyrton…, kurse kritika militante varet nga moti dhe nga lagështira në ajër…”     Umberto Eko…