Librat e rinj

Mimoza Cika-Kelmendi “Kosova si çështje evropiane” Botoi: “Naimi” Çmimi: 700 lekë Gazetarja e “Deutsche Welle”-s, Mimoza Cika-Kelmendi sapo ka nxjerrë në treg librin e saj të dytë “Kosova si çështje evropiane”, botim i shtëpisë…

“Unë nuk kam teserë partie”

Reagimi ndaj Eduard Palokës Prof. dr. Gjerak Karaiskaj - Lidhur me diskutimet që u zhvilluan në Komisionin e Mediave në Parlament, për çështjen e rijetëzimit dhe dhënies me qira të monumenteve të kulturës, kryesisht të kalave, nga aq…

Monumentet me qira

Reagimi: Forumi i Trashëgimisë u përgjigjet akuzave të bëra gjatë mbledhjes së Komisionit të Medias, Edukimit dhe Mjeteve të Informimit Publik. Deputeti i PD-së, Edi Paloka, i akuzoi për interesa politike dhe private në fushën e…

Zoti na ruajt nga Baballarët e Kombit!

Auron Tare - Fyerjet e bëra dje në Komisionin e Kulturës nga disa deputetë në adresë të të gjithëve ne që jemi të angazhuar në debatin publik mbi të ardhmen e trashëgimisë kulturore shqiptare, ishte një shëmtim publik. Përpos faktit që disa…

“Carmina Burana” rikthehet në opera

Muzikali  E ripunuar dhe me elemente të reja artistike, “Carmina Burana” rikthehet në Teatrin e Operës. Shfaqja, e konceptuar kryesisht në linjën e një muzikali, do të ngjitet në skenë më 18, 19 dhe 20 maj. Muzikali i kompozuar nga…

Fernando Krafi në Teatrin e Komedisë

Shfaqja  “Fernando Krafi më ka shkruar këtë letër” ngjitet sot në skenën e Teatrit të Komedisë, për të vazhduar më tej edhe në datat 11, 12, 13 maj. Drama vjen nën regjinë e Rogerta Nikollës dhe interpretimin e aktorëve Ledion Zoi, Laura…

Paci, piktura për Ejëll Çobën

Ekspozita  Autori Gjovalin Paci çel sot, ora 19.00, në Muzeun Kombëtar, një ekspozitë të frymëzuar nga jeta e Ejëll Çobës. E titulluar "Jetë e humbun", frymëzuar nga rrëfimi origjinal me të njëjtin titull i librit "Jetë e humbun" e…

Ministri Bumçi raporton për monumentet

Komisioni  Ministri i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, Aldo Bumçi, do të dalë sot, ora 10.00, përpara Komisionit për Edukimin dhe Mjetet e Informimit Publik, për të dhënë shpjegime dhe për të mbrojtur iniciativën e ndërmarrë nga…

Një takim për arkeologjinë shqiptare

Muaji Europian  Pas kinematografisë, aktivitetet në kuadër të “Muajit Europian” do të përqendrohen në fushën e trashëgimisë. "Bashkimi Europian dhe trashëgimia kulturore shqiptare", është tema që do të trajtohet në datën 10 maj, me…

Shqipëria në Bienalen e Arkitekturës në Venecia

Konkursi  Shqipëria do të jetë pjesë e edicionit të 13-të të Ekspozitës Ndërkombëtare të Arkitekturës, organizuar nga “La Biennale” në Venecia. Për të njoftuar shpalljen e këtij konkursi, zv/ministri i TKRS-së, Abaz Hado, do të mbajë një…