Quantcast
Lidhje të rëndësishme Rrjetet tona shoqërore Shqip merr pjesë në programe të ndryshme marketingu ku mund të përfitojë komisione për produktet e zgjedhura në artikujt e publikuar.

Biznes

Hajde, nxito, një platformë e re rajonale për bashkëpunimin e të rinjve po të pret!

Hajde, nxito, një platformë e re rajonale për bashkëpunimin

Platforma “Hajde!” (www.hajde.media) është një vend i ri takimi online për të gjithë të rinjtë që janë të interesuar në pjesëmarrjen aktive dhe në monitorimin e përditshëm të ngjarjeve interesante, lajme dhe mundësive në Ballkanin Perëndimor. Në platformë, të rinjtë do të kenë mundësinë të njohin njëri-tjetrin, të ndajnë përvojat e tyre dhe të fitojnë njohuri dhe informata të dobishme për mundësitë dhe ngjarjet profesionale në rajon.

“Hajde!” përfaqëson një hapësirë konstruktive të mediave digjitale për të rinjtë nga rajoni, i cili dëshmon se pengesat nuk duhet të jenë pengesa, por më tepër një mundësi për rritje, zhvillim dhe bashkëpunim të suksesshëm rajonal. Emri i platformës është karakteristikë, sepse fjala 'hajde' ka të njëjtin kuptim në të gjitha gjuhët në këtë fushë dhe për shkak se simbolizmi i domethënies 'hajde' është një nxitje për veprim dhe lëvizje. Le të bashkëpunojmë, le të krijojmë vlera të reja dhe të lëvizim drejt një të ardhmeje më të mirë.

Branislava Kolarov, një nga gazetarët e rinj që punoi në platformë, tha: "Duke pasur një mundësi për të mbuluar tregimet për ngjashmëritë dhe veçantinë e rajonit tonë, ne u udhëhoqëm nga profesorët tanë si mentorë në këtë udhëtim. Gjatë këtij programi, ne kemi ndërtuar lidhje të forta me kolegët në të gjithë rajonin dhe këtë grup njerëzish dhe lidhjen që kemi krijuar duam ta ndajmë me kolegët tanë brenda rajonit përmes punës sonë gazetareske".

Një nga qëllimet kryesore të platformës “Hajde!” është të promovojë një frymë pajtimi dhe bashkëpunimi midis të rinjve në Ballkanin Perëndimor. Theks i veçantë i është kushtuar rëndësisë së mbështetjes së bashkëpunimit të të rinjve nëpërmjet programeve të shkëmbimit. Kjo është platforma e parë e këtij lloji. Platforma e të rinjve u krijua nga të rinjtë, me idetë e tyre dhe nëpërmjet vizioneve të tyre.

Kiara Manja, një gazetare tjetër, tha: "Thënë shkurt, tani jam më e pjekur si individ dhe më e përgatitur profesionalisht; e gjitha kjo falë kësaj përvoje të mahnitshme. Dua të përmend që kam punuar me njerëz të mahnitshëm që ishin gjithmonë të gatshëm për të më ndihmuar dhe mbështetur në çdo kohë. E gjithë kjo e bëri këtë përvojë më shumë se vetëm të veçantë ".

Hajde, nxito, një platformë e re rajonale për bashkëpunimin

Si një platformë mbështetëse rajonale, platforma “Hajde!” ofron qasje të lehtë dhe të lirë për të rinjtë për të gjetur përmbajtje që do t'i ndihmojnë të kthejnë planet dhe idetë e tyre në realitet. Në platformë mund të gjenden kategori të ndryshme nga fusha të ndryshme, të tilla si:  kultura, sporti, arti, bursat, vendet e punës dhe praktikat, vullnetarizmi, punëtoritë, konferencat, garat dhe grantet.

Duke përdorur platformën, të rinjtë do të kenë mundësinë të promovojnë idetë e tyre e po ashtu të gjejnë dhe të japin propozime të reja për zgjidhjen e problemeve të përbashkëta në fusha të tilla si mjedisi, trashëgimia natyrore dhe kulturore dhe shëndeti publik, si dhe për përmbajtje të tjera, kudo që ata janë të interesuar. “Hajde!” dhe Ryco u japin përparësi të rinjve, sepse një e ardhme më e mirë dhe një shoqëri më e mirë vjen nga të rinjtë.

Platforma “Hajde!” u nis zyrtarisht më 8 dhjetor 2021 në Tiranë, gjatë një takimi rajonal ministror mbi të rinjtë dhe arsimin e organizuar nga Zyra Rajonale e Bashkëpunimit të të Rinjve (RYCO), Ministri i Shtetit për Rininë dhe Fëmijët e Shqipërisë dhe Ministria e Arsimit dhe Sporteve të Shqipërisë.

“Hajde!” drejtohet nga Ryco, e cila është një organizatë rajonale ndërqeveritare e themeluar nga gjashtë qeveritë e Ballkanit Perëndimor me qëllim të shkëmbimit pozitiv të përvojave midis të rinjve në rajon.

Denonco

Keni informacion në interes të publikut? Dërgojeni në Shqip duke klikuar këtu.

Poll

Aktualitet

Ndiqni të gjitha lajmet e fundit
në rrjetet tona shoqërore