Tomas Venclova i ulur në kolltukun e Kadaresë

Tomas Venclova poet, shkrimtar dhe përfaqësuesi më ti mirë i kulturës lituaneze ka vizituar Shtëpinë Studio Kadare, gjatë një vizite që ka pasur në Shqipëri. Ai ka medituar disa minuta i ulur në kolltukun ku kalonte mbrëmjet shkrimtari shqiptar. Venclova së bashku me Czesłaë Milosz dhe Joseph Brodskyn i përket një brezi letrarësh të Europës Lindore, që i dhanë formë poetike përvojës së regjimeve totalitare dhe viktimave të dhunës në të gjithë botën./Copyright Gazeta SHQIP


Comments are closed.