Goditet banda shqiptaro-tuniziane, 8 në pranga për trafik droge

Tetë persona kanë përfunduar në prangat e policisë italiane, në fund të një hetimi që zgjati dy vjet.

Policia ka goditur bandën e shqiptarëve dhe afrikano-veriorëve që merrej me shpërndarjen e lëndëve narkotike në Riviera dhe në Provincën e Ravenas.

Gjithçka filloi në shtator të vitit 2017 dhe në tetor të të njëjtit vit, përfunduan në pranga dy italianë që shkëmbyen kokainë dhe heroinë me një total prej 30 gramësh.Faza e mëvonshme e hetimeve, falë edhe përgjimeve telefonike bëri të mundur identifikimin e një rrjetit të dendur të shpërndarjes së drogës në Santarcangelo, në Montescudo, që paketonte doza për t’i vendosur në treg.

Nga qyteti i Clementines droga arriti pastaj në Rimini dhe Riçione dhe gjatë hetimeve, karabinierët dokumentuan disa transferta për tregtarët e vegjël dhe epër konsumatorët. Hetimi lejoi të zbardhej i gjithë zinxhiri që nga baza ku ruhej droga e deri tek sheshet ku shitej.

Prandaj, rezultatet e hetimit kanë lejuar arrestimin e dy shqiptarëve dhe 6 tunizianëve që banojnë ndërmjet Riçione, Lido Adriano dhe Ravenna, nga të cilat katër janë lënë në burg.


Comments are closed.