Fotolajm / Sportisti bullgar derdh ujë nga Deti i Zi në atë Adriatik

Atleti bullgar, Krasse Georgiev, (Krashe Georgiev) përshkroi në këmbë tokën shqiptare si pjesë të maratonës se tij nga Varna drejt Durrësit.

Georgiev, ka vendosur që ta përshkruajë të gjithë rrugën në këmbë, si një formë sensibilizimi për “Korridorin 8” që lidh Republikën e Bullgarisë me të Maqedonisë së Veriut dhe të Shqipërisë.Ai mbërriti në Durrës dhe derdhi ujë nga Detin e Zi, në detin Adriatik, si simbol të bashkimit.

Ka bërë një rrugë prej 1,200 km nga Varna e Bullgarisë drejt detit të Durrësit, në Shqipëri, e cila zgjati plot 15 ditë.


Comments are closed.