Bëhuni gati, mbërrijnë reklamat në Whatsapp në 2020-ën

Tani është zyrtare: reklamat do të mbërrijnë në Whatsapp duke filluar nga viti 2020. Njoftimi erdhi gjatë “Samitit të Marketingut të Facebook” në Roterdam, konferencën vjetore të marketingut të kompanive të Mark Zuckerberg. Por nuk do të jetë një ndërhyrje e menjëhershme: në një “periudhë të hershme” reklamat do të shfaqen vetëm në shtetet personale, ashtu siç ndodh në reklamat që tashmë janë të pranishme në tregimet e Instagram.

Reklamat do të përfshihen për disa sekonda, duke respektuar shtetet e miqve dhe do të jetë e mjaftueshme një kontakt me të drejtën për ta lënë atë. Duke lëvizur lart, në vend të kësaj, mund të hyni direkt në faqen e internetit të reklamuesit ose të blini produktin brenda aplikacionit. Zhvilluesit nuk kanë përcaktuar nëse listat e tjera do të përfshihen në planet e ardhshme por, sipas thashethemeve, në planet e kompanisë tregimet e sponsorizuara janë vetëm hapi i parë drejt transformimit të Whatsapp në një aplikacion të aftë për të gjeneruar një rrjedhë të mirë të fitimeve të reklamave. Hapi vendimtar, duket, do të jetë shtimi i mesazheve promovuese mes një kontakti dhe një tjetri në listën e bisedave. Tani për tani, nuk ka raporte zyrtare për këtë.Njoftimi i përfshirjes së sponsorizimeve shkon krah për krah me futjen e pagesave nëpërmjet Ëhatsapp, një temë tjetër e nxehtë që u diskutua gjatë konferencës dhe që së shpejti do të mbërrijë në Evropë me një fazë testimi në Londër, para se të zgjeruar në të gjithë Evropën.

Në margjinat e konferencës u njoftuan dy inovacione të tjera interesante për platformën e mesazheve: së pari, mesazhet e bashkangjitura do të prezantohen me qëllim që të “lehtësohen prezantimet”; së dyti, do të prezantohet edhe mundësia e blerjes së produkteve për shitje në Facebook me një mesazh.

Metoda do të jetë e thjeshtë: shitësi do të dërgojë lidhjen në Facebook të një katalogu të produkteve për shitje në Whatsapp, blerësi do të jetë në gjendje të zgjedhë objektin e dëshiruar dhe me një kontakt do të jetë në gjendje ta blejë atë.

©Copyright Gazeta SHQIP
LEXO MË TEJ:

Comments are closed.