Ç’po ndodh në Britani! Princi Çarls takime sekrete për të rrëzuar nga froni Elizabeth II

Një plan sekret për t’i “rrëmbyer” fronin mbretëreshës Elizabeth në Britaninë e Madhe.

Sipas DailyStar, është djali më i moshuar i mbretëreshës, Princi Charles, ai që ka zhvilluar disa takime të fshehta, ku është përgatitur për t’i marrë fronin nënës së tij.

Princi i Uellsit po përgatitet në heshtje për të trashëguar pasurinë prej 533 milion dollarë të monarkes kur ajo të vdesë dhe ai të ulet në fron. Ai do të marrë përsipër drejtimin e Dukatit të Lancaster kur ai do të bëhet Mbret, me një pasuri shumë të madhe gjithashtu.Princi Çarls automatikisht do të trashëgojë posedimin e titullit Dukë kur ai të jetë kurorëzuar dhe t’i jepet titulli “Duka i Lancasterit”.

Ai tashmë ka marrë pjesë në takimet e Dukatit – që ka gjeneruar 20 milionë dollarë në të ardhura që nga viti 2014. Ditari zyrtar i Familjes Mbretërore tregon se Charles ka mbajtur takimin më 6 shkurt të këtij viti.

Ai mbajti takimin në Clarence House – ku ai dhe Camilla aktualisht jetojnë. Ata do të shkojnë në Buckingham Palace kur Charles të marrë fronin.

Takimi është shenja e fundit që po përgatitet dita e pashmangshme, që ai do të bëhet Mbreti i Britanisë së Madhe.

Ndërkohë, Dukati i Lancasterit aktualisht përbëhet nga një portofol i tokave, pasurive dhe pasurive të zotëruara nga Sovrani. Ai ka 45,550 hektarë tokë në të gjithë Anglinë dhe Uellsin, veçanërisht në tokë bujqësore dhe në Cheshire, Staffordshire, Derbyshire, Lincolnshire, Yorkshire dhe Lancashire.

Portofoli gjithashtu përfshin pronësinë e Savoy Estate në Londër, me histori 734 vjeçare, që kufizohet nga hotel Savoy në perëndim dhe Somerset House në lindje.

Pronat e Dukatit sigurojnë një burim të ardhurash për monarkun, të cilat Mbretëresha gjithashtu i përdor për të paguar për punën e anëtarëve të familjes duke përfshirë Princin Andreë dhe Princeshën Anne.

Gjithashtu ndihmon në financimin e banesave të saj private në Kështjellën Balmoral në Highlands dhe në pronën Sandringham në Norfolk.

Ndërkohë, Daily Star Online zbuloi më parë se si Princi William është duke u përgatitur për të marrë përsipër Dukatin e Cornwallit – i dyti nga Dukatët e vetëm në Angli. Ky siguron të ardhura për trashëgimtarin e fronit – i cili mban titullin Duka i Cornwall – i cili aktualisht është Charles.

Comments are closed.