Basha “mollë sherri”, Bamir Topi zbulon si nisi përplasja me Sali Berishën

Lulzim Basha ka qenë “molla e sherrit” mes Bamir Topit dhe Sali Berishës, ç’ka ka shërbyer edhe si një pikë kthesë në marrëdhëniet mes ish-presidentit dhe ish-kryeministrit.

Sipas Topit, ka qenë raporti i KLSH për korrupsionin në rrugën e Kombit në kohën që Lulzim Basha ishte në krye të ministrisë së Transporteve.

Topi deklaroi të premten në ReportTV se Berisha kishte vlerësim maksimal për kryeprokuroren Ina Rama.” Sipas Kushtetutës, Kryeprokurorja bëhet me propozim të presidentit dhe miratim të parlamentit. Tek SHISH ndodh e kundërta, propozohet nga parlamenti dhe miratohet nga Presidenti. Erdhi nevoja e zëvendësimit të Kryeprokurorit. Është propozuar kandidatura e Ina Ramës. Për këtë është bërë një bisedë me Berishën, që i kam thënë “kjo është kandidatura, CV, në fund jeni ju që do e vlerësoni, aq më tepër që kishim raporte të mira”. Kur dekreti ka shkuar në parlament ka bërë debat publik me socialistët , Berisha e ka cilësuar Ina Ramën si Silvia Konti. E ka mbrojtur publikisht. Historia filloi të komplikohet me depozitimin në prokurori që ish kreu i KLSH kishte bërë për rrugën e Kombit. Problemet e para të vërteta kanë filluar të shfaqen këtu. Ndërsa u thellua më çështjen e shefit të SHISH. Kur kam shkruar atje jam kontaktuar dhe kam marrë vlerësime shumë të larta për zotin Bahri  Shaqiri që të konfirmohet në detyrë në krye të SHISH”, u shpreh Topi.


Comments are closed.