Gëzuar ditëlindjen! Kulla Ejfel mbush 130 vjeç (Foto)

Kulla Ejfel, ose e ashtuquajtura “Zonja e Hekurt”, u përurua në publik më 15 maj 1889, njëqind vjet pas Revolucionit Francez dhe disa ditë para ekspozitës universale, me rastin e të cilave u projektua 324 metra e lartë. Kulla Eifel u bë një ikonë e kryeqytetit francez dhe një nga monumentet më të vizituara në botë.

Comments are closed.