Ishte kthyer në tmerrin e italianëve, shqiptari dënohet me 15 vjet burg

Një shqiptar është dënuar në Itali me rreth14 vjet burg, rezultat i vjedhjeve të shumta të shtëpive dhe marrjes së mallrave të vjedhura. Për këtë arsye, shqiptari 39-vjeçar Gentian Gjonaj ishte strehuar në Shqipëri, por pa sukses.

Ai vidhte kryesisht  midis zonës Friulit dhe Venetonit lindor, veçanërisht në Conegliano, në vitet e hershme të 2000.  Ai  u kthye të mërkurën pasdite, ku u  ekstraduar nga vendi i tij me një avion nga Tirana drejt Italisë, falë një operacioni të kryer nga Policia e Shtetit dhe Interpol.

Gjonaj tani duhet të shkojë në burg për saktësisht 14 vjet, 8 muaj dhe 28 ditë burg për të paguar borxhin para drejtësisë. 39-vjeçari kishte një listë shumë të gjatë vjedhjesh,  për të cilën ishte bërë i pakontrollueshëm në Itali, deri sa u kthye në vendin e tij. Por në muajt e fundit të shtatorit 2018, ai u gjet nga hetuesit e skuadrës së fluturimit Pordenone në Shqipëri.

Hetuesit pastaj aktivizuan, nëpërmjet Prokurorisë Publike të Pordenone, procedurën e internacionalizimit të dënimit, duke kërkuar dhe marrë në dhjetor lëshimin e urdhër arrestit ndërkombëtar. Falë kësaj, pasi u arrestua nga Policia e Shtetit shqiptar, Gjonaj u shoqërua në Itali nga stafi i Shërbimit të Bashkëpunimit Ndërkombëtar – Divizioni i Interpolit dhe u dërgua në Burgun e Qarkut Civitavecchia për të vuajtur dënimin e tij.

Gazeta Shqip-Silvana Muça

Comments are closed.