Siamezet me të njëjtën kafkë pritet të ndahen

Vajzat siameze kanë ardhur në Hungari për të filluar ndarjen e tyre nga njëra-tjetra. Dy vjeçaret Rabeya dhe Rokayah, të lindura në një klinikë në Pabna, Bangladesh, në korrik të 2016, do të iu nënshtrohen një sërë procedurash në Hungari dhe përsëri në vendin e tyre.

Seria e operacioneve për ndarjen e tyre është quajtur “Liria e Operacioneve” dhe ato janë marr nën kujdestarinë e  një ekipi hungarez i Aksionit për Fondacionin e Njerëzve të Pambrojtur. Rabeya dhe Rokayah arritën në vendin evropian të shtunën për ekzaminimet diagnostikuese dhe përgatitore të nevojshme për operacionin përfundimtar, i cili planifikon të ndajë kafkën e tyre. Ata do të kenë kirurgji plastike të posaçme që përfshijnë implantimin e ‘zgjeruesve të indit’.

8 janar 2019 (gazeta-Shqip.com)

Comments are closed.