Hapet në Paris “Corleone”, restoranti i vajzës së Totò Riina

Rifillon nga Parisi “jeta e re”, ashtu si e quajti në Facebook, Lucia Riina, vajza 39-vjeçare, më e vogla e “Kumbarit” të  Cosa Nostras, bosit Toto, i cili vdiq më 17 nëntor 2017 në burg.

Lucia u zhvendos në Paris me burrin e saj Vincenzo Bellomo dhe vajza e tyre dhe ka hapur një restorant të quajtur nga Lucia Riina, “Corleone”.

Në vitin 2008 ajo u martua me Vincenzo Bellomo, një i ri nga Corleone i cili ishte një përfaqësues i verës dhe ushqimit. Burri, i cili është 44 vjeç, ka qenë në qendër të vëmendjes sëc hetuesve Antimafia me dyshimin se është ai “Vincenzo Belluomo”, që është përmendur në një copë letër të gjetur në strofullën e një tjetër kumbari korleonez, Bernardo Provenzano.

Restoranti do të ketë kuzhinë autentike siçiliano-italiane dhe do të shërbehet në një mjedis elegant dhe mikpritës. Ai gjendet në Rue Daru, një rrugë jo shumë larg nga Arc de Triomphe dhe parkut Monceau.

Restoranti është pronë e kompanisë Luvitopace me një kapital aksionar prej një mijë eurosh dhe kryetari i së cilës është Pierre Duthilleul, por askush nuk ka zbuluar më shumë detaje pasi Lucia Riina kërkon “intimitet” dhe refuzon të japë intervista.

Stema Corleone, fasada prej druri dhe xhami në krye me një strehë të gjelbër me emrin dhe firmën që Lucia Riina gjithashtu përdor për pikturat e saj, restorantin edhe shtëpitë me flamurin dhe emblemën e Corleones.

Ambienti ka një pamje elegante me ndriçim të butë në tavolina të bardha mermeri, karrige druri dhe divanë e mbushje të errët gjelbër që kujtojnë standardin dhe natyrën jashtë.

8 janar 2019 (gazeta-Shqip.com)

Comments are closed.