Lind viçi me dy gojë dhe 3 sy

Një viç mutant i lindur me dy koka dhe tre sy ka habitur pronarët e tij – duke mbijetuar. Krijesa e çuditshme ka lindur Thanjavur në Indinë jugore më shumë se një muaj më parë dhe thuhet se vuan nga një çrregullim gjenetik jashtëzakonisht i rrallë.

Veterinerët parashikuan se kafsha nuk do të mbijetonte pasi është e rrallë për lopët me kushte të tilla si kjo për të jetuar shumë gjatë. Por kjo nuk ka ndodhur dhe se kafsha shihet duke ecur me nënën e saj mjaft i shëndetshëm.

Vendasit e cilësojnë viçin si një mrekulli, ndërsa ky lloj i çrregullimi gjenetik është i rrallë tek kafshët por nuk është krejtësisht i padëgjuar. Një tjetër vic ka lindur me dy fytyra në Brazil në korrik të këtij viti, dhe fermeri pretendon se të dy gojët ishin “plotësisht funksionale”.

14 shtator 2018 (gazeta-Shqip.com)

Comments are closed.