Dueli i pagave në La Liga, Barça 66.5 mln euro më shumë se Reali

La Liga ka bërë zyrtare limitet e pagave të 20 ekipeve të saj për sezonin 2018-2019. Ekipi që mund të shpenzojë më shumë është Barcelona, ​​66.5 milionë euro më shumë se i dyti, Real Madridi. Ndërsa shpenzimet më të pakta mund të bëjë Valladolid.

Këtu nuk flasim vetëm për pagat, por për shumat maksimale që mund të harxhojë çdo ekip këtë sezon, duke përfshirë shpenzimet për lojtarët e ekipit të parë dhe stafin stërvitor të tij (siç përcaktohet në nenin 38 të rregullores së buxhetimit) dhe filialet, akademitë dhe seksionet e tjera.

Konceptet e përfshira në kufirin e kostos së çdo ekipi janë: paga fikse dhe të ndryshueshme, siguria sociale, primet kolektive, kostot e blerjes (përfshirë komisionet për agjentët) dhe amortizimi. Nga ana tjetër është e rëndësishme të theksohet se ky limit nuk mund të përdoret nga klubi në tërësinë e tij.Kufijtë e pagave të ekipeve në La Liga

1. Barcelona – 632.971.000 euro
2. Real Madrid – 566.530.000
3. Atlético Madrid – 293.000.000
4. Valencia – 164.684.000
5. Sevilla – 162.783.000
6. Villarreal – 109.126.000
7. Betis – 97.112.000
8. Athletic – 87.869.000
9. Real Sociedad – 80.808.000
10. Espanyol – 56.774.000
11. Leganés – 52.864.000
12. Levante – 52.369.000
13. Celta – 50.970.000
14. Eibar – 41.258.000
15. Getafe – 39.245.000
16.Alavés – 39.193.000
17. Girona – 36.755.000
18. Rayo Vallecano – 33.077.000
19. Huesca – 29.328.000
20. Valladolid – 23.882.000

13 shtator 2018 (gazeta-Shqip.com)
Comments are closed.