“Apple” prezanton ‘iPhone”-t e rinj, detajet e tre modeleve të reja

Pritja mbaroi. Për disa orë “Apple”, me një event të veçantë që do të transmetohet drejtpërdrejt në faqen e internetit të kompanisë, do të paraqesë produktet e saj të reja dhe, si gjithmonë, thashethemet ndjekin njëra-tjetrën. Sigurisht ky do të jetë themeli në të cilin “Apple” do të tregojë më shumë objekte në absolut në historinë e saj.

Lancimi i ‘iPhone’-it të ri është gati. Modelet, pothuajse me siguri, do të jenë tre. Para së gjithash, dy trashëgimtarët e iPhoneX: iPhone Xs dhe iPhone Xs Max. Pastaj është ai më ekonomiku, që për shumë do të quhet iPhone9, edhe pse mund të quhet iPhone Xr.

Së bashku me këta, Tim Cook, në “Gather Round”, do të paraqesë Apple Watch të ri dhe ndoshta versionin e ri të “headset wireless”.

Funksionimi – Pasardhësit e iPhone X do të kenë madhësi të ndryshme: iPhone Xs do të ketë një ekran 5.8 inç, ndërsa iPhone Xs Max do të jetë 6.4 inç. Mostra më e madhe do të mbështetet në një bateri më të qëndrueshme, ndërsa për të njohur modalitetet e reja, do të duhet të pritet për nisjen e sistemit operativ iOS 12, i cili do të zhvillohet brenda pak javësh.

Ndoshta modeli i parë i pajisur me SIM të dyfishtë do të prezantohet dhe prerja maksimale e kujtesës do të zgjerohet, duke shkuar deri në 512 GB. Megjithatë, këto dy inovacione mund të rezervohen vetëm për Iphone Xs Max dhe të kufizohen vetëm në tregje të caktuara.

Sa i përket çmimeve, sipas analistëve dhe furnizuesve, iPhone Xs do të kushtonte midis 999 dhe 949 euro për modelin 64 GB, ndërsa më i madhi, Xs Max, do të kushtojë 1,1149 euro për versionin bazë, por gjithashtu do të jetë në dispozicion nga 256 dhe 512 GB

Më ekonomiku – Ajo që shumë do ta quajnë iPhone9 do të jetë modeli më i lirë, por nuk duhet të mashtrohemi nga kosto e ulët. Për shkak të funksioneve dhe performancave pak më të ulëta, pasardhësi i 8-të do të nxjerrë një ekran prej 6.1 inç dhe do të kushtojë më pak se dy të tjerat: çmimi do të jetë diku midis $ 600 dhe $ 750.

“Apple Watch” – Siguria tjetër është nisja e Watch së brezit të katërt, i cili do të ketë një ekran më të madh se në të kaluarën. Nuk dihet nëse “lutjet” e tifozëve të tij, këtë herë, do të marrin përgjigje dhe nëse ora do të jetë e pajisur më së fundi me lidhjen LTE dhe prandaj do të fitojë autonomi nga smartphone.

“AirPods” – Pas lançimit, një vit më parë, nga AirPods, kufjet pa tela, të kritikuara në fillim, por më pas së shpejti u bënë referencë për kategorinë, Tim Cook ndoshta do të shpallë një version të ri. Për të përmirësuar performancën e shëndoshë të modelit në treg ne presim një version ad hoc për anulimin e zhurmës. Megjithatë, nuk mund të imagjinohet se cili do të jetë çmimi i ri.

12 shtator 2018 (gazeta-Shqip.com)

Comments are closed.