Lidhje te rendesishme Rrjetet tona shoqërore Shqip merr pjesë në programe të ndryshme marketingu ku mund të përfitojë komisione për produktet e zgjedhura në artikujt e publikuar.

Kryesoret

TENDERI 1 MLN EURO/ Plazhi mbaroi, Bashkia e Durrësit rregullon rrugën “Pavarësia” (foto)

TENDERI 1 MLN EURO/ Plazhi mbaroi, Bashkia e Durrësit rregullon rrugën

Sokol Çobo

[gallery ids="409818,409819,409820"]

Bashkia e Durrësit vazhdon të vërë dorë mbi infrastrukturën, duke investuar pafund. Pas rregullimit të sheshit qëndron dhe planit prej 4 milionë USD për sheshin para portit, institucioni i drejtuar nga Vangjush Dako ka hapur një tjetër tender të majmë, me vlerë 1.4 miliard lekë të vjetra.

Sipas dokumenteve që disponon gazeta "Shqip", synohet rikualifikimi i rrugës Pavarësia". Në dokumente thuhet se fushëveprimi është boshti kryesor i qasjes në plazhin e qytetit të Durrësit: rruga Pavarësia nga "urë-mbikalimi i Dajlanit" në kryqëzimin me rrugën Iliria dhe zonën e plazhit.

"Nga rruga, objekti në fjalë është përhapur në zonat fqinje, duke përfshirë hapësirat në dispozicion që konsiderohen si të nevojshme për një zhvillim më efikas të projektit. Në situatën e tanishme rruga me katër korsi me ishullin e trafikut është një element i fortë ndarjeje/izolimi mes të dy anëve; seksioni i gjerë rrit shpejtësinë e udhëtimit dhe rrezikshmërinë. Hapësira publike është e fragmentuar dhe mungon në karakter, trotuaret janë shpesh të ngushta dhe hapësirat shpesh të pranishëm në anën e tyre, janë të ndara dhe ndërprerë vazhdimisht. Pikat e qasjes ne plazh nuk janë të dukshme, madje edhe kur deti është shumë afër, prania e tyre nuk është vlerësuar" thuhet në projektin e bashkisë.

Sipas saj, zona, e cila është karakterizuar nga prania e ndërtesave të vogla me dy, tre kate dhe shtëpi, është zënë gradualisht, veçanërisht në fashat drejt detit, nga ndërtimet (kryesisht banesa dhe hotele) te madhësive të ndryshme, mesatarisht të mëdha (shpesh 8-10 kate) me vëllime shumë të ndryshme, që i japin një përshtypje të përgjithshme kompaktësie. Ndërtesat e vogla ekzistuese (një ose dy kate) janë disa shembuj që në përgjithësi janë në kushte të dobëta ruajtjeje. Nuk ka zona të gjelbra apo hapësira publike të pajisura.

Rruga e madhe, thotë bashkia, edhe pse ka alternativa më funksionale, vazhdon të përdoret si një kalim rrugor për destinacionet në jug dhe kjo rrit ndjeshëm trafikun në ndotjen e ajrit dhe zhurma dhe me pasoja të forta mbi jetueshmërinë e hapësirës urbane.

Objektivat e projektit

Objektivat kryesore të ndryshimeve janë zgjatja dhe ripërcaktimi i hapësirës publike të lagjes; Reduktimi dhe i trafikut përmes modifikimit të seksionit aktuale të rrugës dhe futja e masave për të ngadalësuar shpejtësinë e saj; Rindërtimi i një sistemi të vendeve të referencës (shesheve) në lidhje me qasjen në det; Të transformohet rruga në një aks të gjelbër në mënyrë që të reduktohet ndikimi në mjedis (pluhur, zhurmë, nxehtësi) dhe të reduktohet ujëzimi i tokës; Ndërtimi i një hapësire më të pasur dhe me më shumë vlerë urbane që tërheq më fort për veçantitë e vendit dhe praninë e plazhit dhe fillimi i një pune rehabilitimi dhe përtëritjeje urbane që, duke filluar nga hapësira e rrugës, të shtrihet për të përfshirë disa zona aktualisht shumë të degraduara që mund të ndihmojnë për të zgjeruar fushën e hapësirës publike në këtë pjesë të qytetit dhe për të përmirësuar ne menyre të konsiderueshme pamjen dhe cilësinë e jetës.

Moderimi i trafikut

Në gjendjen aktuale Rr Pavaresia është një infrastrukturë projektuar për të lëvizur një numër i madh makinash me shpejtësi, për këtë arsye ajo është shumë e ngarkuar. Kjo gjendje do të thotë se rruga është një pengesë e vërtetë që i bën të vështira marrëdhëniet mes të dy palëve dhe i skualifikon hapësirën urbane të mjedisit. Përveç kësaj ajo është një faktor i rëndësishëm i ndotjes së ajrit dhe asaj akustike. Për këto arsye, duket e përshtatshme që rruga, veçanërisht në një zonë të madhe urbane si e jona, të mendohet sërish duke i dhënë përparësi jetueshmërisë së hapësirës urbane për këmbësorët dhe çiklistët (siç tashmë është duke ndodhur me ndërtimin e korsisë për biçikleta).

Në vitet e fundit, rrjeti i infrastrukturës këtë pjesë të Durrësit është pasuruar dhe artikuluar, disponueshmëria e rrugëve është e tillë sa për të bërë ndryshime të mundshme të rëndësishme në performancën dhe tiparet e Rr Pavaresia.

Për lëvizjen në këtë aks, me destinacion vendet në jug të Durrësit, mund të përdoren Sh2 dhe SH85 duke lehtësuar kështu goxha Rr. Pavarësia. Për lëvizjet e brendshme mund të përdoret një grilë ekzistuese që funksionon mirë dhe mund të përmirësohet me pak ndërhyrje në disa kryqëzime dhe plotësime të vogla.

Projekti parashikon ndërhyrje të artikuluara për moderimin e trafikut, duke filluar nga një ngushtim i përgjithshëm i seksionit të rrugës, me karakteristika të ndryshme në pjesë të ndryshme, deri në futjen e gungave të shpejtësisë për vendkalimet e këmbësorëve.

Hapësirë publike

Aktualisht hapësira publike që është pjesë e kësaj ndërhyrjeje është shumë e vogël dhe e fragmentuar, nuk ka hapësira të mëdha të gjelbra dhe zona pushimi dhe loje. Përgjatë gjurmës së rrugës nuk ka dallime dhe elemente që mund të shërbejnë si referenca të rëndësishme. Në këtë gjendje, gjëja më e rëndësishme është që të mendohet për hapësirën publike si një sistem që punon si i tërë, duke i dhënë vazhdimësi në shtigjet e kalimit si dhe të krijohet një polarizim për të krijuar dallime në një zonë kryesisht homogjene.

Ndërhyrja e parë e propozuar është që të punohet së bashku me shtigjet e biçikletave që po realizohen, si hapësira kalimi të vazhdueshme dhe mjaftueshëm të gjera për të lejuar kalimin e përshtatshëm në situata të mbipopullimit, veçanërisht në verë. Rruga gjatësore do të jetë e vazhdueshme, me të njëjtën dysheme edhe në kalimet në nivel (me një trajtim sipërfaqeje të ndryshme) dhe nuk ka shkallare në mënyrë që të bëhet i mundur kalimin për të gjithë: nënat me karrocë, me aftësi të kufizuara, etj. Hapësira në mes rrugës së biçikletave dhe ndërtesave të trajtohet po njësoj, duke sjellë ndonjë shkallë apo rampë përpara ndërtesave dhe hyrjeve, kur është e mundur të hapësirave të gjelbra.

Strukturat në det

Rrugët e qasjes në det janë gjithashtu ridizenjuar dhe përshtatur. Zgjerimi dhe shtrimin homogjen, të shoqëruara ndonjëherë me rregullimin e ndriçimit, janë operacionet kryesore të parashikuara. Në fund të shtigjeve, në plazh, janë vendosur elemente druri për mbrojtje nga drita me mbulim të pjesshëm, të cilat mund të përdoren në mënyra të ndryshme si për të bërë shfaqje të vogla apo koncerte, vende uljeje në grupe, organizim festash, etj. Këto elemente me mbulimin e tyre janë të dukshme nga një distancë, si nga rruga edhe nga plazhi, duke evidentuar pikat e hyrjes. Bëhet fjalë për struktura druri dhe çelikut me mbulim druri ose thuprash e degësh të dendura, vetëm si ekrane dielli, brenda të cilave mund të mbillen palma apo lloje të tjera të pemësh, të cilat bëjnë një kontrast me sheshet e bardhë të plazhit.

Parqet dhe pajisjet e lojërave

Duke përdorur disa zona të lira ose që mund të lirohet nga prishja e ndërtesave në gjendje të keqe (ndërtesa që mund të rindërtohen pjesërisht me forma të ndryshme në të njëjtat vende) bën të mundur vendosjen e zonave të gjelbra dhe zonave për të luajtur fëmijët. Në situatën e tanishme nuk ka hapësirë të kësaj natyre dhe realizimi i disa të tillave është esencial për rritjen e cilësisë së jetesës së kësaj pjese të qytetit në të gjitha stinët e vitit dhe ta bëjë atë më tërheqës në sezonin e verës. Planifikohen të ndërtohen zona loje me pajisje që mund të përdoren nga fëmijë të moshave të ndryshme, një fushë e tenisi apo për volejboll plazhi apo lojëra të tjera ekipi, si dhe sipërfaqe të gjelbra për të qëndruar dhe luajtur lirisht.

Denonco

Keni informacion në interes të publikut? Dërgojeni në Shqip duke klikuar këtu.

Poll

Biznes

Ndiqni të gjitha lajmet e fundit
në rrjetet tona shoqërore