Tri prostituta në një kafene (FOTO)

Jetën e zakonshme dhe të qetë të një fshati “të harruar” e ndryshon ardhja e tri prostitutave në kafenenë ilegale të dy vëllezërve Makro. Burrat, edhe përkundër përpjekjeve të grave të tyre për t’i ndaluar, tërë kohën e kalojnë në kafene…

Shuhet regjisorja e njohur franceze Agnès Varda

Regjisorja legjendare franceze, Agnès Varda, fituese e çmimit FIAF 2013 dhe Oscarit të Nderit 2017, është ndarë nga jeta në moshën 90-të vjeçare. Përkushtimi i saj për kinematografinë dhe ruajtjen e filmit kudo në botë do ti mungojë botës…

Nostalgjia e çative dhe hajateve të Tiranës

Tjegulla, qindra tjegulla, tjegulla shtëpish tiranase ngjizur në sytë e mi të fëmijërisë dhe rinisë. Tjegulla okër në të kuqe dhe kulmuar mbi ato shtëpi të përkulura nga pesha e kohës, mbi mure çerpiçi. Çati tiranase që sot gati janë…

8 femra të dyshuara për vrasjen e një burri!

Ankohet për çdo gjë dhe për të gjithë. Një lakmitare që i pëlqen të jetë gjithmonë në qendër të vëmendjes! Agustina, ky personazh "plot me virtyte" do të vijë nën interpretimin e aktores Olta Daku, në veprën “8 femra” që do të ngjitet në…

Të rrokësh duart në errësirë

Mesazhi për Ditën Botërore të Teatrit 2019 27 Mars 2019 Carlos CELDRÁN, Cuba Para se t’i hapja sytë drejt teatrit, mësuesit e mi tashmë ishin atje. Ata kishin ndërtuar shtëpitë e tyre dhe qasjet e tyre poetike mbi mbetjet e jetëve…

Dy botime të reja së shpejti nga Lumo Skëndos

Krijimtaria e Lumo Skëndos, do të pasurohet së shpejti me dy botime të reja. Biblioteka Kombëtare dhe ALSAR, pas botimit anastatik të revistës “Diturija”, pikërisht në vitin e kthimit të eshtrave të tij në atdhe dhe në kuadër të kremtimeve…

Koleta dhe dashuritë e saj  

«Koleta dhe miket e saj» (Colette et lessiens), një libër që sapo është botuar në Paris nga shkrimtarja e njohur dhe akademikja franceze DominiqueBona. Në fakt, Koleta s’ka reshtur së ngacmuari fantazinë dhe frymëzimin e shumë autorëve, dhe…