Biznes

Xhepat bosh, shqiptarët me pagën minimale më të ulët në gjithë rajonin

Paga minimale në Shqipëri është 211 euro, ndërsa në Maqedoni 240 euro, sipas të dhënave të Eurostat, që i referohen janarit 2019. Por, ndonëse në vlerë absolute, paga minimale në Shqipëri është sa 89% e asaj në Maqedoni, një individ me një pagë minimale në Shqipëri, mund të blejë vetëm sa 75% e volumeve të mallrave dhe shërbimeve që blihen në…
Me shumë...

Industria e duhanit në Shqipëri, drejt zhdukjes!

Vitit 2018 ka qenë më i keqi për industrinë e duhanit, duke bërë që të quhet një industri në zhdukje. Të dhënat zyrtare të Ministrisë së Bujqësisë tregojnë se që nga vitit 2005 e deri në 2018-ën, sasia e grumbullimit të duhanit të kultivuar në vend ka pasur luhatje të shumta, por asnjëherë nuk e ka arritur në mbi 2400 ton. Vitin që lam…
Me shumë...

Keni të ardhura mbi 2 mln lekë në vit? Ja si do të veprohet me deklarimin

Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve rikujton sërish se çdo individ rezident në Republikën e Shqipërisë, i cili përfiton të ardhura me burim në Republikën e Shqipërisë dhe jashtë saj, në shumën mbi 2,000,000 (dy milionë) lekë në vit, në mbështetje të Ligjit nr.8438 datë 28.12.1998 “Për tatimin mbi të ardhurat”, i ndryshuar, është i detyruar të…
Me shumë...

PD akuzon Bashkinë Tiranë: Dyfishoi taksat, favorizoi oligarkët

“Dy janë armiqtë e biznesit në Shqipëri që me politikat e tyre klienteliste dhe korruptive, kanë falimentuar me mijëra biznese, duke favorizuar një grusht oligarkësh dhe trafikantesh droge. I pari është Edi Rama. I dyti është shërbëtori i tij në krye të Bashkisë së Tiranës, Erjon Veliaj”. Është kjo deklarata e bërë ditën e sotme nga selia blu,…
Me shumë...

MSN: Shqipëria, vendi i mbushur me mrekulli (FOTO)

Një nga portalet informative më të njohura në botë, MSN, që menaxhohet nga gjiganti i informatikës “Microsoft”, i ka kushtuar një shkrim të gjatë Shqipërisë, ku liston vendet më të bukura për t’u vizituar. Më poshtë vijon artikulli: Berat Shumica e udhëtarëve në Shqipëri e vendosin Beratin në krye të listës së tyre me të drejtë. Vendi i…
Me shumë...

Masterplan për shëndetësinë 2019-2024, çfarë do të përfshijë

Ministria e Shëndetësisë po kërkon aktualisht një konsulent që do të hartojë dokumentin më të rëndësishëm të drejtimit që do t’i jepet sektorit në pesë vitet e fundit lidhur me sistemet IT dhe bazën e të dhënave elektronike. Në një njoftim të bërë në faqen e Bankës Botërore(pasi projekti mbështetet financiarisht nga kjo bankë) nënvizohen edhe…
Me shumë...
1 of 678