Tre autorë brenda të papriturave të një dhome në Lajpcing

Brenda katër mureve të tu ndonjëherë ndeshesh me diçka të pamundur. Të papritur. Rizbulon vetveten dhe ambientin rreth teje.

Në tregimin e Alexander Špatov, Ditëlindja e nënës sime në Mladost, Dy (botuar në librin me tregime Një mik i huaj, Shtëpia Botuese eta 2018), një bir bullgar, për herë të parë, sheh prindërit e tij me një sy të tjetër.

Protagonistja – një vajzë e re – e Christiani Wetters, tek “Në jetën private jam shumë më mirë se kaq”, merr shumë këshilla nga gjyshi i saj.

Ndërsa tregimi i Saimir Muzhakës “I harruari” nderon nënën dhe babain e tij të harruar. Nw hapwsirat e Panairit tw Librit qw po mbahet nw Lajpcing, tre autorët e rinj Saimir Muzhaka, Aleksandar Špatov, Christiani Wetter, me temën “Në jetën time private jam më i mirë se kaq”, moderuar nga Annemarie Türk. Tre autorët kanë folur për përvojën e tyre të re në letërsi, duke marr shkas nga leximet e veprave të njëri-tjetrit.

Gazeta Shqip

Comments are closed.