E trishtë! Qumështi i fermerëve derdhet lumë në rrugë (Video)

Gazeta Shqip ka mundur të sigurojë një video të momentit kur blegtorët derdhin lumë qumështin e grumbulluar me aq mundim. Pamjet e trishta tregojnë zemërimin e fermerëve të Lushnjës dhe zonave të tjera bujqësore ndaj gjetjes së një zgjidhjeje nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë, teksa nga 1 janari TVSh e rimbursueshme u ul nga 20 në 6%.

Kjo masë u kundërshtua fort nga agro-industria dhe duke filluar nga dita e djeshme, që pritet të vijojë edhe sot grumbulluesit dhe agro-përpunuesit e Lushnjës, Beratit, Divjakës, Kuçovës, Gjirokastrës,  Shkodrës e rretheve të tjera të vendit kanë ndërprerë grumbullimin e qumështit.

Gazeta Shqip

Comments are closed.