“Jezusi nuk ishte hebre, por grek”, ja si quhej në të vërtetë ai

Jezu Krishti nuk ishte hebre, por kishte prejardhje nga Greqia. Në këtë përfundim arrin dokumentari bombastik që ka transmetuar së fundmi Amazon Prime.

Gjiganti i ofrimit të shërbimeve tregon për “Konspiracionet biblike” të vitit 2016, ku flitet për historinë e një njeriu fetar grek të quajtur Apollonius i Tyanit, të cilit i besojnë sepse është i “biri i Perëndisë”.

Predikuesi, i cili ka lindur në të njëjtën kohë si Jezusi në Anatolinë Qendrore, thuhet të ketë një numër karakteristikash të ngjashme me Birin e Perëndisë. Këto përfshijnë grumbullimin e një ushtrie të madhe të ndjekësve besnikë dhe kryerjen e mrekullive.

Dokumentari shpjegon: «Ka, në fakt, një burrë që mund të gjendet në tekst jashtë Biblës pasi kisha dështoi ta zhdukë atë nga historia”.

“Emri i tij është Apollonius dhe ai ka lindur në vitin e 3 ose 4 pes në Tyana në Cappadocia, Anatolia. Ai u bë dishepull i Pitagoraë duke hequr dorë nga mishi, verërat dhe gratë. Ai nuk mbante këpucë dhe kishte flokë e mjekër të gjatë. Ai u bë shpejt një reformator dhe vendosi vendbanimin e tij në Tempullin e Aesculapius”, sqarohet më tej në dokumentarin e Amazon.

Në dokumentuar gjithashtu thuhet: “Përfundimisht, Apolloniusi u bë i urtë dhe të gjithë nisën ta njihnin atë. Aureli (Perandori Romak) u zotua të ngrinte tempuj dhe statuja për nderin e tij. A kishte ndonjë gjë ndonjëherë më të shenjtë midis njerëzve? Ai thuhet se rivendosi jetën për të vdekurit dhe foli për gjëra përtej mundësive njerëzore. Dhe, ndryshe nga Jezui, ka prova për të provuar se Apolloniusi ka ekzistuar”.

Ky është vetëm i fundit në një linjë të gjatë të kërkimeve të jashtëzakonshme biblike që dalin kohët e fundit. Vitin e kaluar, u tha se ditëlindja e Jezuit festohet gabimisht më 25 dhjetor, pasi Dr. Paul Middleton, një profesor i Dhiatës së Re dhe origjinës së krishterë në Universitetin e Chester, zbuloi se dita e Krishtlindjeve mund të jetë në verë.

Comments are closed.