A është penduar që votoi për Metën president? Ja si përgjigjet Ruçi…

Në daljen për mediat që pati sot nga selia e Kuvendit, Gramoz Ruçi iu përgjigj gazetarëve edhe për faktin nëse ai është penduar ose jo që votoi për ta zgjedhur President të Republikës, Ilir Metën.

Duke qenë se zgjedhja e Metës president u vendos vetëm në raundin e 4-të në Kuvend, Ruçi asokohe insistoi në uljen e ish-kreut të LSI në karrigen e Kryetarit të Shtetit, duke thënë se “vendi rrezikonte zgjedhje të parakohshme”, ndaj ai është ngacmuar nga gazetarët lidhur me vlerën e asaj deklarate.

“Lidhur me deklaratën time për raundin e katër, s’jam bërë pishman”, u përgjigj kryeparlamentari për mediat.

Por, Ruçi theksoi se ai nuk pret që Meta t’u përgjigjet orekseve të partive politike, por që të bëjë detyrën sipas Kushtetutës.

“Ka qenë një deklaratë, e cila përfaqësonte jo vetëm mendimin tim. Por edhe nëse e përfaqësonte mendimin tim si kryetar të grupit, e them edhe sot se nuk kishte luksin Shqipëria që të kalonte nga zgjedhjet në zgjedhje në atë kohë që e bëra. Ka qenë deklaratë që Kuvendi e mbështeti dhe e kurorëzoi me zgjedhjen e presidentit. S’jam pishman për votën që jap dhe qëndrimet që mbaj. S’kam pritur që presidenti i Republikës Meta, të operoj gjatë detyrës së tij sipas orekseve politike partiake dhe elektorale të asnjë pale. Kam pritur dhe pres që zoti Meta të zbatojë Kushtetutën”, nënvizoi Ruçi.

Gazeta Shqip

Comments are closed.